You can’t stop the waves, but you can learn to surf.

Iedere dag komen golven aan indrukken en uitdagingen op ons af. Na verloop van tijd ontstaan er automatische patronen in hoe we met deze ervaringen omgaan. Dit kan soms het gevoel geven ‘geleefd te worden’. 

Mindfulness maakt gebruik van stilte en vertraging. Zo worden we uitgenodigd om onze patronen bloot te leggen en te onderzoeken met een frisse blik. Als je de spiraal  inziet van jouw automatische gedachten over jezelf,  je gevoelens van onrust of onvrede en de handelingen die daaruit voortkomen, kun je deze spiraal doorbreken. Dit geeft ruimte. Ruimte die het mogelijk maakt om bewuste keuzes te maken en actie te ondernemen. 

Bewust en aandachtig leven maakt het leven voller en plezieriger. Mindfulnesstraining reikt handvatten aan voor meer balans in je leven, ook bij moeilijke en stressvolle ervaringen. 

Zo leren we om niet overspoeld te worden, maar juist te surfen op de golven van onze ervaringen.

Een mindfulnesstraining moet je gedaan hebben, al is het maar eens in je leven. Het is het beste cadeau dat je jezelf kunt geven.

Voor wie

Dit originele MBSR-programma is geschikt voor iedereen. Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren. Zoals de ontwikkelaar van mindfulnesstraining, Jon Kabat-Zinn, zegt: 'Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven.'

Huiswerk en cursusmateriaal

Deelnemers krijgen een werkmap en digitale audiobestanden met begeleide oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Mindfulness kun je alleen leren door er dagelijks mee bezig te zijn. Deze training vraagt een tijdsinvestering van ongeveer 45 minuten per dag, 6 dagen per week.

Kennismakingsgesprek

Voor de training begint voer ik met iedere deelnemer een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. Samen bespreken we jouw motivatie om deel te nemen. Ook geef ik je wat meer informatie over de training en heb je de gelegenheid om vragen stellen. Zo kunnen we in onderling overleg vaststellen of de training geschikt voor jou is. 

Bijeenkomsten

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stilteochtend. We werken in kleine groepen van maximaal 10 personen.

Locatie

Vooringang: Eusebiusbuitensingel 7

Achteringang: Blekerstraat nummer 7 (dit adres ook aanhouden voor de bezoekersparkeerplaatsen P2)

20170321_152743.jpg

Kosten

De kosten bedragen € 395,– inclusief cursusmap, audiobestanden, stilteochtend en BTW (voor organisaties is het bedrag exclusief BTW) .

Als mindfulnesstrainer ben ik VMBN categorie 1 geregistreerd . Dit betekent dat veel ziektekostenverzekeraars en werkgevers een training bij Mindful Sundays deels of volledig vergoeden. Meer informatie over mogelijke vergoeding van een mindfulnesstraining kan je vinden bij Zorgwijzer.

Iedereen zou een mindfulnesstraining moeten kunnen volgen. Als jouw zorgverzekering de training niet vergoed en je hebt niet de financiële middelen om deel te nemen, neem dan contact met me op. Als er plek is kun je tijdens de training als gastheer of gastvrouw meehelpen en zo tegen gereduceerd tarief deelnemen.

Data

Cursussen 2019

Eind oktober 2019 zal er weer een training worden aangeboden. Data volgen nog.

Voor iedere cursus geldt: houd de zondagochtend na de laatste bijeenkomst ook vrij, zodat we een mogelijkheid achter de hand hebben in het geval er door onvoorziene omstandigheden een bijeenkomst uitvalt.

Informatie

Voor meer informatie over de training kun je natuurlijk altijd per telefoon of mail contact met mij opnemen. Voor meer informatie over mindfulness, zie vmbn.nl of centrumvoormindfulness.nl.

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze training kun je gebruik maken van onderstaand formulier. Deze aanmelding is voorlopig en vrijblijvend. Ik zal vervolgens per e-mail contact met jou opnemen om een afspraak te maken voor een telefonisch kennismakingsgesprek.  Nadat dit gesprek heeft plaatsgevonden en we daarop beiden hebben besloten tot deelname ontvang je per e-mail de bevestiging van deelname en de factuur. 

20170321_152607.jpg
Naam *
Naam
Geboortedatum
Geboortedatum
Wanneer wil je deelnemen?
Waar ken je Mindful Sundays van?
Wil je de nieuwsbrief ontvangen?
Algemene voorwaarden
Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden*

Lees hier de algemene voorwaarden