Nadat ik mijn studie filosofie aan de UvA had afgerond en een paar jaar gewerkt had als beleidsadviseur, wilde ik graag de wereld verkennen. Ik nam ontslag en werd stewardess bij de KLM. Zo kwam het dat ik in Azië met een vriendelijke boeddhistische monnik in gesprek raakte. Hij vertelde me tijdens meerdere ontmoetingen over oosterse filosofie. Ik had een pittig jaar achter de rug en was geraakt door de manier waarop hij sprak over hoe om te gaan met alles wat moeilijk is in het leven. Vriendelijk aanwezig zijn en observeren wat er in jou aanwezig is op dat moment, wat het ook is. Onprettige gedachten en gevoelens toe te laten in plaats van weg te willen hebben. Een voor mij onbekende en heel interessante manier om in het leven te staan.

Ik was geïnspireerd en nam in de jaren daarna deel aan tiendaagse stilte retraites in Thailand en België. In India volgde ik een intensieve hatha yoga docentenopleiding. Ook nam ik deel aan opleidingen aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en werd VMBN categorie 1 gecertificeerd trainer. Als mindfulnessdocent ben ik verbonden aan Lighthouse Works.

Voor mij voelt dit ‘oosterse pad’ als een levenslang proces van jezelf en anderen beter leren kennen. Het geeft praktische tools die je iedere dag helpen om niet altijd de focus te leggen op het denken, maar beter te voelen en te observeren. Voor mij betekent het dat ik me dankbaar, licht en verbonden voel.

Met energie en plezier deel ik met anderen wat ik zelf tot nu toe heb geleerd en wat mij zoveel heeft gebracht. Recent verhuisd van Amsterdam naar Velp, geniet ik van de rust en de natuur. Ik zie er naar uit om samen de zondag tot een dag van aandacht te maken.